Çin takvimi cinsiyet hesaplama sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde bebek bekleyen çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini belirlemek için kullandıkları geleneksel yöntemlerden biridir. Çok eski yıllardan kalma bir yöntem olan bu metot bebeklerin cinsiyetini tahmin etme ya da belirleme gibi amaçlarla kullanılıyor.

Fakat bu ve benzeri yöntemlerin hiç birinin bilimsel bir dayanağının olmadığının da altını çizmek gerekiyor. Bu yöntemler ile bebeğin cinsiyetini doğru şekilde öğrenmek mümkün olmaz. Tıbbi anlamda da bazı takvim hesaplamaları ile bebeklerin cinsiyetinin tahmin edilmesinin mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor.

Rus, Japon ya da Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemlerinin anne ve babaların bebeklerinin cinsiyetini öğrenme konusunda biraz sabırsız davranmalarından kaynaklandığını belirtebiliriz. Özellikle hamilelik haberinin alınması ile birlikte bebeğin kız mı yoksa erkek mi olduğunu merak eden anne ve baba adayları bu ve benzeri yöntemlere yöneliyor. Ancak annenin yaşının ya da babanın yaşının bebeğin cinsiyetinde belirleyici bir unsur olmadığını göz ardı etmemek gerekiyor. Bebeklerin cinsiyetini belirleyen sperm hücrelerindeki kromozomun X mi yoksa Y mi olduğudur.

Anne Doğum Tarihi

 

Çin Takvimi Nedir?

Günümüzde kullanılan miladi takvimden çok daha farklı bir döngüye sahip olan Çin takviminde bazı aylar 30 gün, bazı aylar ise 29 günden oluşuyor. Anne ve baba adaylarının Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemlerini gerçekleştirirken bir hayli zorlanmalarının nedeni de takvimin günümüz takviminden çok daha farklı olmasıdır. Bu takvime bakıldığında şu anda 78. döngü içerisindeyiz ve bu döngünün başlangıcı da 1984 yılının şubat ayıdır. Çin takvimine göre 78. döngü 2044 yılına kadar devam edecek. Bu takvim 12 yıllık döngülerden oluşuyor ve 5 defa kendini tekrar ediyor.

Toplamda ise Çin takviminin 60 yıllık bir döngüden oluştuğunu belirtebiliriz. Bu döngülerden her biri 12 yıldan oluşuyor ve bu durum da Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemlerinin ebeveyn adayları tarafından güçlükle yapılmasının nedenlerinden biridir. Bu arada Çin takviminde bu 12 yılın hayvan isimleri ile adlandırıldığını belirtelim. Yılların neden fare, öküz, kaplan, yılan, at, koyun, maymun, horoz, domuz gibi hayvan isimleri ile adlandırıldığına dair herhangi bir bilgi yok.

Bununla birlikte Çin takviminde her 1 yılın günümüz takvimindeki 1 yıldan 11 gün daha kısa olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu takvimde 1 yıl 365 günden değil 354 günden oluşuyor. Ancak artan bu 11 günün de artmış bir ay olarak takvime ilave edildiğini de belirtelim. Bu takvimde artık olan aylar ‘runyue’ olarak anılıyor. Yapılan araştırmalara göre takvimin oluşturulmasında güneşin ve ayın hareketleri dikkate alınmış.

Mutlaka okumalısın –> https://www.saithalil.com/japon-takvimi-cinsiyet-hesaplama/

Çin Takvimi Yaş Hesaplama

Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemi yapılmak istendiğinde öncelikle annenin yaşının bu takvimde bulunması gerekiyor. Yani yaş miladi takvime göre değil Çin takvimine göre hesaplanmalıdır.

Bunun için takvim üzerinde titiz bir çalışma yapılmasına gerek olmuyor. Kişinin kendi yaşına 1 ya da 2 yaş ilave etmesi yeterli oluyor. Fakat ocak ile şubat ayında doğanlar için durum biraz daha karışık bir form kazanıyor. Çünkü 1 mi yoksa 2 yaş mı ekleneceğine karar verilmesi için Çin takviminin başlangıç tarihlerine bakmak gerekir. Yapılacak Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemi için ihtiyacınız olan Çin takviminin başlangıç tarihleri ise şöyledir:

  • Şubat 06, 1970
  • Ocak 27, 1971
  • Şubat 15, 1972
  • Şubat 03, 1973
  • Ocak 23, 1974
  • Şubat 11, 1975
  • Ocak 31, 1976
  • Şubat 18, 1977
  • Şubat 07, 1978
  • Ocak 28, 1979
  • Şubat 16, 1980
  • Şubat 05, 1981
  • Ocak 25, 1982
  • Şubat 13, 1983
  • Şubat 02, 1984
  • Şubat 20, 1985
  • Şubat 09, 1986
  • Ocak 29, 1987
  • Şubat 17, 1988
  • Şubat 06, 1989
  • Ocak 27, 1990
  • Şubat 15, 1991
  • Şubat 04, 1992
  • Ocak 23, 1993

Çin Takvimi Ne Zaman Kullanılır?

Çin’de 1945 yılında takvim reformu yapıldı ve yaklaşık olarak 7 yüzyıl boyunca kullanılan, Çin takvimine göre bebek cinsiyet hesaplama işlemlerinde de tercih edilen, M. Ö. 2637 yılında başlayan bu takvim terk edildi. Anne ve baba adayları bebeklerinin istedikleri cinsiyette olmasını arzuladıklarında da tercihlerini bu takvimden yana kullanıyor ancak iki takvim arasında bir gerçeklik bağının olmadığı da göz ardı ediliyor. Zira gerçeklik bağı bulunuyor olsa bile bu Çin takvimi cinsiyet hesaplama yönteminin bilimsel anlamda kabul edilmediğini de unutmamak gerekiyor.

Bilgin olsun –> https://www.saithalil.com/beta-hcg-degerleri/

Çin Takvimi Doğru Çıkmayan Kişiler

Elbette Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminin doğru çıkması beklenemez. Gebeliklerde bebeğin kız ve erkek olma ihtimali % 50’dir. Yapıla takvim hesaplamaları ile elde edilen sonucun doğru çıkma ihtimali de haliyle % 50 oluyor. Ancak tesadüfen doğru çıkabileceği gibi yine tamamen tesadüf eseri olarak Çin takvimi cinsiyet hesaplama yanlış çıkabiliyor ve bu durumunda son derece normal olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tıkla öğren –> https://www.saithalil.com/ense-kalinligi-testi/

Bebeğin Cinsiyeti Kesin Nasıl Öğrenilir?

Şayet bebeğin cinsiyetini kesin olarak öğrenmek istiyorsanız Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama gibi gerçek dışı yöntemlere yönelmek yerine gebeliğin 12. haftasını beklemelisiniz. Bebeklerin cinsiyeti hamileliğin 12. haftası ila 16. haftası arasında yapılan ultrason görüntülemesi ile anlaşılabiliyor. Bebeğin kesin olarak cinsiyetini öğrenmenin en doğru yolu gebeliğin bu dönemini beklemeniz dir. Ancak Çin takvimi cinsiyet hesaplama gibi yöntemleri tercih etmeniz durumunda, ultrason görüntülemesi ile bebeğinizin cinsiyetini öğrendiğinizde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Haftalarca bebeğinin kız ya da erkek olacağını düşünen anne ve baba adayları bebeklerinin sandıkları cinsiyete sahip olmadığını öğrendiğinde ciddi bir yıkım da yaşayabiliyor. Bu nedenle söz konusu yöntemler doktorlar tarafından da önerilmiyor.

Çin Takvimine Göre Bebeğin Cinsiyeti Belirlenebilir mi?

Elbette daha önce de belirttiğimiz gibi Çin takvimine göre bebek cinsiyet hesaplama ile bebeğin cinsiyetini öğrenmek ya da cinsiyetini belirlemek asla mümkün olamaz. Bu gibi yöntemler ile cinsel ilişti tarihi belirlendiğinde bile bebeğin cinsiyetinin tahmin edilmesi mümkün olmaz. Çünkü sperm hücreleri rahimde koşulların uygun olması durumunda 3 gün aktif kalabiliyor. Döllenme ise ilişkinin yaşandığı gün değil bir sonraki gün olabiliyor. Dolayısıyla sadece bu açıdan bakıldığında bile Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemlerinin başarılı ve gerçek yöntemler olamayacağı anlaşılıyor.

İlgini çekebilir –> https://www.saithalil.com/bebegin-kalp-atislari-ne-zaman-duyulur/

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama 2021

2021 yılında da Çin takvimi cinsiyet hesaplama gibi yöntemler rağbet görmeye devam ediyor. Erkek üreme hücreleri X ya da Y kromozomu içeriyor. Kadın üreme hücreleri ise sadece X kromozomu taşıyor. Şayet döllenmeyi gerçekleştiren sperm hücresi X kromozomu taşıyorsa bu durumda bebeğin cinsiyeti kız olur.

Eğer döllenmeyi gerçekleştiren sperm hücreleri Y kromozomu taşıyorsa bebeğin cinsiyeti erkek olur. Sonuç olarak cinsel ilişkinin Çin takviminin ya da günümüzde kullanılan miladi takvimin hangi tarihinde gerçekleştiği ile bebeğin cinsiyeti arasında hiçbir ilişki yoktur. Bu gibi yöntemlere rağbet göstermek yerine gerçek ve bilimsel yöntemleri tercih etmeniz çok daha doğru olacak, ileride hayal kırıklığı yaşamanızı da engelleyecektir.

 

Detaylı bilgi için Özel Bahçelievler Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cep Tel: 0532 414 56 66
Ofis Tel: 0212 603 66 54
E-Mail: [email protected]