7 haftalık gebelik döneminde bebekler anne karnında büyümeye ve gelişmeye devam ederler. Bu dönem, gebeliğin ilk trimester dönemi içerisindedir. Gebelik kesesi içerisinde yer alan bebeklerin ise sadece 12 mm uzunluğunda olduğunu söyleyebiliriz. Anne karnındaki bebeklerin beyni daha hızlı gelişir ve bu nedenle kafaları vücutlarından daha büyük ölçülerde olur. Hamileliğin bu haftasında da bebeklerin kafa bölgesi vücuduna oranla daha büyüktür. Bu durumun gayet normal olduğunu da söyleyebiliriz. Sadece 1 aylık olan embriyonun 3 böbrek takımı değiştirmiş olduğunu da belirtebiliriz. Gebeliğin 7. haftası hakkında merak edilen tüm konuları hemen ele almaya başlayalım.

Bedeninizde Neler Oluyor?

Hamileliğin yedinci haftasında anne adaylarında rahim bir önceki haftaya nazaran neredeyse iki kat daha büyük olur. Böylelikle bebeklerin gelişimi için artık daha uygun bir ortam da mevcuttur. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri bu dönemde yoğun bir şekilde yaşanabilir. Sabah saatlerinde mide bulantısının daha yoğun biçimde yaşanabileceğini söyleyebiliriz. 7 haftalık gebelikte kan hacmi de yükselmiş olur ve böbreklerde de süzülmenin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Rahmin büyüyor olmasına bağlı olarak bir baskı oluşabilir ve bu da sıklıkla idrara çıkma isteğine yol açabilir. Sık idrara çıkma isteği gebelik boyunca devam edecektir. Ancak mide bulantısı ve kusma şikayeti bir süre sonrasında ortadan kalkar.

7 Haftalık Gebelikte Bebek Nerede Olur?

Elbette 7 haftalık gebelikte bebek anne adayının rahminde, amniyon kesesinin içerisinde olur. Bu kese halk arasında gebelik kesesi adıyla da anılıyor. Amniyon kesesinin içerisinde bir sıvı bulunur ve bu sıvı da bebekler için koruyucu bir bariyer olarak düşünülebilir. Bebekleri dış etkenlerden koruyarak gelişimlerinin, büyümelerinin sorunsuz bir şekilde devam etmesine yardımcı olur.

7 Haftalık Gebelikte Bebek Neye Benzer?

Bebekler 7 haftalık hamilelik döneminde halen embriyo şeklindedir. Anne karnında, C şeklinde bir konumda olurlar. Daha önce de değindiğimiz gibi bebeklerin baş bölgesi vücutlarına oranla daha büyüktür ancak gebeliğin ilerleyen dönemlerinde daha normal bir görünüm alacaktır. Yüz bölgesinde ise göz kapakları, burun, ağız ve kulaklar artık yavaş yavaş oluşmaya başlar. Kol ve bacaklar ise henüz oluşmamıştır ancak bu bölgelerde bir tomurcuklanma görüntüsü olabilir. Sıklıkla merak edilen bir diğer soru da 7 haftalık gebelikte bebek hareketlerinin hissedilme olasılığıdır. Bu hafta içerisinde bebeğinizin hareketlerini hissedemezsiniz.

7 Haftalık Bebek Hareket Eder Mi?

Gebeliğin 7. haftasında bebekler oldukça küçüktür. Bu nedenle çok fazla hareket ettiklerini belirtmek zor ve anne adayının da bu basit kıpırdanmaları hissetmesi mümkün olmaz. Bebe hareketlerinin hissedilebilmesi için gebeliğin 16. haftası ile 20. haftası arasını beklemek gerekiyor.

Hamileliğin 7. Haftasında Uyku Olur Mu?

Hamileliğin başlangıcından itibaren vücut büyük bir değişim içerisine girdiğinden bu değişim anne adaylarının yorgun hissetmesine neden olabiliyor. Bitkin hissetme ile beraber uyku halinde olunması da gayet normaldir. Anne adayının uzun süre uyumasına karşın halen kendini uykulu hissetmesi normal bir durumdur. Bebeklerin sağlığına dair bir soruna işaret etmez ve haliyle bu konuda da endişe yaşanması gerekmez.

7 Haftalık Gebelikte Anne Ne Hisseder?

En sık hissedilenler mide bulantısı, kokulara karşı hassasiyet ve aynı zamanda göğüslerde hassasiyettir. Bu şikayetlere şişkinlik hissini de ekleyebiliriz. Anne adaylarının her türlü kokuya karşı daha hassas bir döneme girdikleri de biliniyor. Ancak bu şikayetlerin tamamı bir süre sonrasında azalır veya tamamen ortadan kalkar.

7 Haftalıkken Kalp Atışı Duyulur Mu?

Gebeliğin 7. haftasında bebeklerin kalp atışlarının duyulması mümkün olabilir. Fakat bunun için transvajinal ultrason yapılmasına ihtiyaç olacaktır. İlerleyen dönemlerde karından yapılan ultrasonla da bebeklerin kalp atışları duyulabilir.

7 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı Normal Mi?

Kasıklarda ağrı olması gayet normaldir. Bunun nedeni ise rahmin büyüyor olmasıdır.

İlginizi çekebilir –> Hamilelikte Beşinci Hafta

Hamileliğin 7. Haftasında Anne Adayı Nelere Dikkat Etmeli?

Beslenme, uyku ve günlük su tüketimine dikkat edilmelidir. Anne adaylarının rutin gebelik kontrollerini aksatmamaya, doktora danışmadan ilaç kullanmamaya özen göstermesi de gerekiyor.

Göz atın –>  Hamilelikte Enfeksiyon

7 Hafta Hamile Olanlar Ne Yemeli?

Mevsiminde olan meyve ve sebzeler tüketilebilir. Tüm anne adaylarının sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olması gerekiyor. Vücudun iyota da ihtiyacı olacağından iyot takviyesi alınmasına da dikkat edilmelidir. 7 haftalık hamilelikle alakalı sorularınız varsa yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun –> Hamileliğin Dördüncü Haftası

 

Detaylı bilgi için Özel Bahçelievler Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cep Tel: 0532 414 56 66
Ofis Tel: 0212 603 66 54
E-Mail: [email protected]