Hamileliğin 6 haftasında yapılan ultrason görüntülemesi ile gebelik kesesi de görünebilir. Bu nedenle gebeliğin artık kesinleştiği bir dönemdir. Anne adayları 6 haftalık gebelik zamanında bazı değişimleri de hissetmeye başlarlar. 6 haftalık gebelikte neler olduğu, anne adaylarının ne gibi değişimler hissettiği gibi merak edilen tüm konulara açıklık kazandıracağız. Öncesinde ise bedendeki değişimleri ele alalım.
Yazı İçeriği
Bedeninizde Neler Oluyor?
Gebeliğin bu döneminde vücudun hormon dengesinde de değişimler meydana gelir. Bu durum anne adaylarının özellikle ruhsal açıdan kendilerini daha farklı hissetmelerini beraberinde getirir. Anne adayları ani duygu değişimleri yaşayabilir. Fiziksel olarak a hafif bir kanama meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. lekelenme şeklinde kısa süreli hafif bir kanama olması normaldir. Ancak kanamanın fazla olması ve sancılı olması gibi durumlarda doktorunuza başvurmanız gerekiyor. Bunun dışında vücutta çok belirgin bir fark olmaz.
6 Haftalık Bebek Kaç Aylıktır?
6 haftalık bebek henüz 2 aylıktır. Bu dönem, gebeliğin ilk trimester dönemidir. Gebeliğin ikinci ayı hamileliğin 5. haftasında başlar ve 8. haftasına dek sürer.
6 Haftalık Gebelikte Bebek Görünür Mü?
Elbette anne adayları bir an önce bebeklerinin ultrasonda görünmesini istiyor. 6 haftalık gebelikte bebeğin ultrasonda görünmesi mümkün olabiliyor. Ancak bir bebek görünümünün bu dönemde henüz oluşmadığını da belirtmeliyiz. Gebelik kesesi ve kese içerisinde de embriyo görünebiliyor olsa da net bir bebek görünümü için bir süre daha beklemek gerekiyor. Bu arada embriyonun gebeliğin altıncı haftasına sadece bir bezelye tanesi kadar olduğunu da söyleyebiliriz. Ebatları ise yaklaşık 0,5 – 0,6 mm’dir.
6 Haftalık Bebek Anne Karnında Nerededir?
6 haftalık bebek anne karnında gebelik kesesi içerisinde bulunur. Hamilelik boyunca da amniyon kesesi içerisinde gelişimini devam ettirir. Bilindiği gibi amniyon kesesinin içerisinde bir sıvı bulunur. Bu sıvı bebeklerin gelişimi için ideal ortamı sağlarken aynı zamanda dış etkenlere karşı bebeklerin korunmasına da olanak tanır. Bu gebelik döneminde plasentanın bulunduğu yer de gebelik kesesi içerisidir.
6 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir?
Anne adaylarının bu dönemde artık gebelik belirtilerini de hissetmeye başladıklarına değinmiştir. Yaygın şekilde yaşanan belirtileri hemen sizlerle paylaşalım.
- Halsizlik
- Mide bulantısı
- Kusma
- Midede yanma
- Göğüslerde hassasiyet
- Vajinal akıntıda artış
- Sıklıkla idrara çıkma isteği
- Kabızlık
- Gaz ve şişkinlik
- Kasıklarda ağrı
- Lekelenme şeklinde kanama
6 Haftalık Gebelikte Anne Ne Hisseder?
Anne adaylarının 6 haftalık gebelik döneminde kendilerini daha duygusal hissettiklerini söyleyebiliriz. Ani ruhsal değişimler yaşamaları da söz konusu olabilir ve bu durum gayet normaldir. Kokulara karşı daha hassas bir dönemde olurlar ve buna bağlı olarak mide bulantıları da yaşanabilir. Fiziksel anlamda henüz gebeliğin belli olacağı kadar bir karın şişmesi olmaz. Ancak ruhsal anlamda net bir şekilde gebelik belirtilerini yaşamaları mümkündür.
6 Haftalık Bebek Kalp Atışı Olur Mu?
6 haftalık gebelik döneminde bebeklerin dolaşım sistemi de kan pompalamaya başlar. Dolayısıyla bebeklerin kalp atışlarının duyulması da mümkün olabilir. Bu dönemde bebeklerin kalp atışları dakikada 90 ile 110 arasında olur.
6 Haftalık Gebelikte Kese Boyutu Kaç Olmalı?
Gebelik kesesinin boyutu gebeliğin devamı boyunca artar ve bebek için uygun bir zemin de hazırlanmış olur. Hamileliğin altıncı haftasında kese boyutu ise 2 mm ile 4 mm arasındadır.
6 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı Olur Mu?
Hamileliğin altıncı haftasından sonra rahimde de bir büyüme meydana gelir. Bu dönemde kasıklarda hafif düzeyde bir ağrı hissedilebilir. Maalesef anne adayları söz konusu ağrı yaşandığında endişe edebiliyor ve düşük yapacağı yönünde bir korkuya kapılabiliyor. Ancak kasıkta ağrı olması gayet normal bir durumdur. Çok şiddetli bir ağrı olmadığı müddetçe ve bu ağrıya şiddetli bir kanamanın eşlik etmiyor olmadı durumunda endişe etmeye de gerek olmaz.
İlginizi çekebilir –> Hamilelikte Enfeksiyon
6 Haftalık Hamilelikte Nelere Dikkat Edilmeli?
Anne adaylarının beslenme ve uyku düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Rutin gebelik takibinin aksatılmaması da önemlidir. Doktor kontrollerine düzenli olarak gidilmeli ve doktor önerisi olması durumunda vitamin ve mineral takviyelerinin de kullanılması gerekir.
Göz atın –> Dördüncü Hafta Hamilelik
İkizlere Hamile Olma İhtimaliniz Nasıldır?
Normal koşullarda gebeliğin ikiz gebelik olma ihtimalinin sadece % 1 olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tüp bebek ile hamile kalındığında ya da ailede ikiz bebek öyküsünün olması halinde bu ihtimal de yükseliyor. 6 haftalık gebelik konusunda sorularınızı yorum bölümüne ekleyebilirsiniz.
Bilgi sahibi olun –> Beşinci Hafta Hamilelik
Detaylı bilgi için Özel Bahçelievler Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cep Tel: 0532 414 56 66
Ofis Tel: 0212 603 66 54
E-Mail: [email protected]